Piątek, 15/11/2024

WEEKEND Z KUCHNIĄ AZJATYCKĄ

Zapraszamy na weekend pełen egzotycznych smaków z Azji! Zanurzcie się w kulinarną podróż, w której odkryjecie wyjątkowe połączenia świeżych składników, orientalnych przypraw i aromatycznych sosów, które wprowadzą Was w klimat azjatyckich ulicznych targów i restauracji.

 

W sobotni wieczór (16 listopada) serwujemy:

Krewetki w tempurze – soczyste krewetki otulone lekką, chrupiącą panierką, doskonałe na rozpoczęcie uczty,

Tom Yum z owocami morza – pikantno-kwaśna zupa  pełna aromatów kolendry, trawy cytrynowej i limonki,

Pierożki gyoza z mięsem – podsmażane japońskie pierożki z delikatnym nadzieniem, podane z sosem sojowym i prażonym sezamem,

Kokosowy pudding z tapioki i mango – kremowy deser z egzotycznym twistem, idealne połączenie kokosowego mleka i słodkiego mango.

 

W ramach menu tematycznych koktajli przygotowaliśmy:

Saketini – orzeźwiające połączenie sake, ginu i skórki z cytryny

Ginger tonic – bezalkoholowy napój z toniku, syropu imbirowego i limonki, lekki i odświeżający

 

Zapraszamy do naszej restauracji, by spróbować autentycznych azjatyckich smaków i spędzić niezapomniane wieczory w orientalnym klimacie!

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij